ITJ Conference 2010

15. Međunarodna konferencija Informacijska tehnologija i novinarstvo

27.05.2010

Petnaesta međunarodna konferencija Informacijska tehnologija i novinarstvo (ITN) otvorena je u Inter univerzitetskom centru u Dubrovniku 24.svibnja te traje do 28.svibnja 2010. godine, uz snažnu podršku IPSE (RC10), vodeće svjetske organizacije za političku znanost.

U prvom djelu konferencije, koji traje do 26. svibnja, održala se radionica IPSA-e pod nazivom ˝E-demokracija i politička komunikacija˝, s ciljem praćenja trendova i aktualnih političkih i gospodarskih događanja u zemlji i svijetu te njihovog utjecaja na informacijske tehnologije i novinarstvo na globalnoj razini. Drugi dio znanstvenog događanja sastojao se od izlaganja i prezentacija radova i istraživanja eminentnih stručnjaka iz zemlje i svijeta. Organizator konferencije je Institut za nove medije i e-demokraciju (InMed), u suradnji sa Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

To je prilika Hrvatskoj da se pozicionira i etablira na mapi znanstvenog svijeta te postane sukreator i važan partner pri razvijanju područja političke znanosti. Obzirom na sudjelovanje priznatih stručnjaka na području razvoja novih medijskih tehnologija i pristupa prezentaciji sadržaja poput Nenada Preloga, Damira Borasa, Inoslava Beškera i mnogih drugih domaćih i stranih znanstvenika konferencija je bez sumnje dala svoj doprinos razvijanju moderne političke znanosti.

 

 

 

Graham

ITN2010_Bago_Boras_Kisicek

Lantz

Ljubešić, Boras

mbrautovic_prezentacija-itn2010(2)

New media and discourse – Dbk -ITN2010

Obradovic

Prelog, Gelo

St Joseph News-Press-MFowler

Tafra iuc 2010 new final

YouTube campaigning_final