ITJ Conference 2011

Održana 16. međunarodna konferencija Informacijske tehnologije i novinarstvo11.07.2011

Šesnaesta međunarodna konferencija Informacijske tehnologije i novinarstvo (ITN) održana je u Inter univerzitetskom centru u Dubrovniku od 30.svibnja do 3. lipnja 2011. godine, uz snažnu podršku IPSE (RC10), vodeće svjetske organizacije za političku znanost.

U prvom djelu konferencije održana je radionica IPSA-e pod nazivom ˝Net campaigning in the Global Context˝, s ciljem praćenja trendova u političkim kampanjama u zemlji i svijetu te utjecaja informacijskih tehnologija i novinarstvo na vođenje kampanja. Važno je napomenuti da se workshop drugu godinu za redom organizirao uz snažnu podršku RC10, što ga stavlja na važno mjesto na mapi međunarodnih znanstvenih konferencija. Drugi dio znanstvenog događanja pod nazivom “E-democracy – Virtual or real” sastojao se od izlaganja i prezentacija radova i istraživanja eminentnih stručnjaka iz zemlje i svijeta. Organizator konferencije je Institut za nove medije i e-demokraciju (InMed), u suradnji s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. 

Dubrovačka konferencija i ove godine je pokazala da je Hrvatska postala nezaobilazna točka na mapi znanstvenog svijeta te da je postala sukreator i važan partner pri razvijanju područja političke znanosti. Obzirom na sudjelovanje priznatih stručnjaka na području razvoja novih medijskih tehnologija i pristupa prezentaciji sadržaja poput Nenada Preloga, Damira Borasa, Inoslava Beškera i mnogih drugih domaćih i stranih znanstvenika konferencija je bez sumnje dala svoj doprinos razvijanju moderne političke znanosti.   

Na idućim linkovima možete pronaći više fotografija s konferencije, sažetke prezentiranih radova i održane prezentacije.

 

ITJ_16_Zokic-Boras

itj_16_uvod

ITJ_16_Tafra

ITJ_16_Spigel

ITJ_16_Silic

ITJ_16_sazeci

ITJ_16_photos

ITJ_16_new_media_and_arab_revolutions

ITJ_16_Mijic

ITJ_16_Maldini

ITJ_16_digitalni_identitet

ITJ_16_Cimpersak-Boras

ITJ_16_Car

ITJ_16_brautovic